Bind i Kenya

Fordi det Nytter forsyner 96 unge piger i puberteten med bind og trusser hvert halve år, så pigerne ikke udebliver fra skolen, når de har menstruation. Dette projekt foregår på Onego Primary School i Nyakach-distriktet, Vest Kenya.

At piger udebliver fra skolen under deres menstruation er et velkendt problem i Kenya, og det går ud over pigernes skolegang, karakterer, selvværd og selvtillid. Pigerne og deres familier har ikke råd til at prioritere at købe bind og trusser. Sanitary Towels er stofbind, som kommer i pakker med 6 bind. Med den rette håndtering og hygiejne har pigerne så bind til 6 måneder. Bindene sys og laves af en lokal kvindegruppe, som dermed får en indtjening ved salg af bindene.

Projekt Sanitary Towels giver pigerne den nødvendige støtte til at forblive i skolen, hvilket har stor betydning for pigernes selvværd og selvtillid og skinner igennem i deres faglige indsats. Udover at pigerne forsynes med bind og trusser, modtager de også seksualundervisning samt rådgivning om personlig hygiejne. Projektet foregår i Nyakach i Kenya nær Victoriasøen.