Kvindegruppen

Kvindegrupper har længe i Kenya været anset som en vigtig mulighed for at give kenyanske kvinder handlemuligheder, empowerment og økonomisk uafhængighed. Derfor har FDN i samarbejde med Onego Primary School startet en kvindegruppe, som består af 10 kvinder. En af hovedopgaverne for kvindegruppen er at sy menstruationsbind, som FDN køber af kvindegruppen.

Derudover har kvindegruppen mulighed for at sy skoleuniformer eller lignende, som de kan sælge til skoler eller på markeder og dermed få en indtjening. FDN har hjulpet kvindegruppen i gang ved at donere symaskiner og stofmaterialer samt sikret at kvinderne har et arbejdsrum på Onego Primary School, hvor de kan være, holde møder samt arbejde og sy.

En væsentlig fordel for kvinderne i en kvindegruppe er, at de hver især har mulighed for at tage et lån i kvindegruppen, og dermed mulighed for at få økonomisk støtte uden at være afhængig af en mand. Derfor er FDN stolte af at være med til at give disse kvinder muligheden for at være mere økonomisk uafhængige af behovet for en mand.

Fortjenesten for at det har kunne lade sig gøre at starte denne kvindegruppe tilfalder helt og holdent Testrup Højskole, der i 2017 donerede 35.000 kr til foreningen. Vi er dybt taknemmelige for denne store og flotte donation og, at Testrup Højskole har set værdien i foreningen og dens arbejde.